Ιεράπετρα Αξιοθέατα

Ένας πλήρης Τουριστικός Οδηγός για το Ιεράπετρα και τη Χρυσή

Στην περιοχή της Ιεράπετρας υπάρχουν σημαντικά αξιοθέατα και έτσι ο επισκέπτης που έχει διάθεση για περιήγηση δεν πρόκειται να πλήξει ούτε λεπτό. Αν μάλιστα συμπεριλάβουμε στην Ιεράπετρα όχι μόνο την περιοχή που στενά διοικητικά της ανήκει, αλλά όλη την νότια πλευρά της Κρήτης όπου η Ιεράπετρα είναι το φυσικό κέντρο, δηλαδή την περιοχή από τον Μύρτο (και γιατί όχι μέχρι και την Άρβη παρόλο που ανήκει στο νομό Ηρακλείου) μέχρι το Μακρύ Γιαλό και πιο πέρα μέχρι το Γούδουρα και το Κουφονήσι, τότε τα αξιοθέατα που μπορεί να γνωρίσει ο επισκέπτης είναι πάρα πολλά.

Ιεράπετρα Αξιοθέατα

Ως το σημαντικότερο αξιοθέατο της Ιεράπετρας τα τελευταία χρόνια έχει αναδειχθεί το νησάκι Χρυσή που βρίσκεται σε απόσταση 15 χιλιομέτρων νότια στο Λιβυκό πέλαγος. Επισκέψιμο και αυτό μέσω ημερήσιων θαλάσσιων εκδρομών έγινε πρόσφατα (2015) και το Κουφονήσι και πιστεύω ότι και αυτό θα αναδειχθεί σε δημοφιλή τουριστικό προορισμό.

Στην Ιεράπετρα υπάρχουν πολλά να δεις και να θαυμάσεις. Αξιοθέατα αρχαιολογικά από την Μινωική εποχή αλλά και όλες τις ιστορικές περιόδους, αλλά και αξιοθέατα πολιτιστικού και θρησκευτικού ενδιαφέροντος. Σημαντικό στην Ιεράπετρα είναι και το περιβάλλον. Φαράγγια, οροπέδια αλλά και μικρά ακρωτήρια με κλειστούς κόλπους συνθέτουν μια ποικιλία αξιοθαύμαστη.

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ ΑΞΙΟΘΕΑΤΑ