Ιεράπετρα Χωριά, Οικισμοί

Τα χωριά, οι Οικισμοί και η πόλη της Ιεράπετρας

Η περιοχή και ο Δήμος της Ιεράπετρας εκτείνεται σε μια μεγάλη περιοχή του νομού Λασιθίου. Το χαρακτηριστικότερο είναι ότι με την τελευταία μεταρρύθμιση της τοπικής αυτοδιοίκησης, τον γνωστό Καλλικράτη που συμπεριέλαβε και αρκετές από τις κοινότητες του παλιού δήμου του Μακρύ Γιαλού, η Ιεράπετρα απλώνεται σχεδόν σε όλη τη νότια ακτογραμμή του νομού Λασιθίου και φτάνει και μέχρι τον κόλπο του Μιραμπέλου στη Παχιά Άμμο.

Ιεράπετρα Χωριά, Οικισμοί

Εκτός από τους πολύ ενδιαφέροντες παραθαλάσσιους οικισμούς η περιοχή της Ιεράπετρας περιλαμβάνει και πανέμορφα χωριά που είναι ημιορεινά και χιλιομετρικά δεν είναι μακριά από τις ακτές αλλά μόλις τα επισκεφτείς βρίσκεσαι μια εντελώς διαφορετική ατμόσφαιρα και αντικρίζεις ένα διαφορετικό πρόσωπο της Κρήτης (που για μένα είναι μάλλον και το γνησιότερο).

Στην παρουσίαση μου σε αυτό τον οδηγό της Ιεράπετρας θα αναφερθώ και σε μερικούς οικισμούς και χωριά που ανήκουν πια στον δήμο της Σητείας, αλλά και στον νομό Ηρακλείου καθώς είναι πολύ κοντά αν βρίσκεται κανείς στην Ιεράπετρα και είναι κρίμα να μην τα επισκεφθεί. Σας καλώ λοιπόν σε μια ιντερνετική περιήγηση στα Χωριά και στους Οικισμούς της περιοχής της Ιεράπετρας.

Μύρτος

Ο Μύρτος είναι ο τελευταίος μεγάλος οικισμός στην δυτική πλευρά της περιοχής της Ιεράπετρας. Είναι ένα παραθαλάσσιο γραφικό χωριό με εξαιρετική παραλία που κυρίως σε αυτή οφείλει την τουριστική του ανάπτυξη. Τον Μύρτο...περισσότερα

ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ Η ΠΟΛΗ ΧΩΡΙΑ ΚΑΙ ΟΙΚΙΣΜΟΙ